Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VZ idle problem

Discussion in 'VZ Holden Commodore (2004 - 2006)' started by Millsy 03, Jan 23, 2020.

  1. Millsy 03

    Millsy 03 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Jan 23, 2020
    Location:
    Australia
    Members Ride:
    VZ Commodore
    Hi there, I need advice. My VZ Commodore has a rough idle that comes and goes. It can start after start-up with the engine cold or at traffic lights after normal running. I have fitted new plugs and ignition coils. Any suggestions would be greatly appreciated.
    Millsy03
     
  2. rambunctious

    rambunctious Well-Known Member

    Messages:
    1,392
    Likes Received:
    247
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Jun 9, 2011
    Location:
    Mooloolaba
    Members Ride:
    VZ Wagon
    Possible vacuum leak
     
  3. krusing

    krusing Well-Known Member

    Messages:
    989
    Likes Received:
    363
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Jun 21, 2014
    Location:
    Bayside Melbourne 3193
    Members Ride:
    2002 VY L67 Calais Sedan, 2012 VE L77 Calais Wagon
    Either be the Throttle Body needs cleaning,
    or it could be caused by -
    IAC Valve,
    TPS,
    Vacuum leak [as mentioned above] being perished hoses and/or fittings.
    LIM Gaskets
     
    Last edited: Jan 23, 2020
  4. gungazza

    gungazza Well-Known Member

    Messages:
    1,325
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Feb 8, 2005
    Location:
    west suburbs
    Members Ride:
    executive vt 5.0lt VZ CREWMAN
    purge valve lol
     

Share This Page