Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VR Engine Trouble Supercharged ????

Discussion in 'VN - VP Holden Commodore (1988 - 1993)' started by LordDingustine, Oct 9, 2008.

  1. LordDingustine

    LordDingustine BRUTUS

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Oct 9, 2008
    Location:
    perth suburbs
    Members Ride:
    VR Commodore Ute
    Hey
    I just bought a VR ute, been makin a few adjustments here and there. But i got it from a guy who i'm pretty sure was a fairly dodgey electrician and may have at one point supercharged the V6 engine, although when selling it removed all the charging gear. The ute runs fine but does sound like a wheezy old man when i turn it on and off.
    I'll post a pic of the engine, if anyone would be obliged to help that would be bloody brilliant if you'd let me know wat was happening under my bonnet?
    Thnx
     
    Last edited: Aug 15, 2009
  2. TheForgotten

    TheForgotten only human......

    Messages:
    1,372
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Dec 24, 2005
    Location:
    quarantine
    Members Ride:
    VR EXEC
    firstly, wrong section dude, there's a section for VR/VS.
    second, the cut-out in front of the passenger strut tower suggests there was at some point intercooler piping going through there, so you may be right about it being supercharged/turbocharged (though it could just be a duct from the front air dam)
    third, what's wrong with it? you need to be specific. the noise could easily be from the pod filter
     
  3. LordDingustine

    LordDingustine BRUTUS

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Oct 9, 2008
    Location:
    perth suburbs
    Members Ride:
    VR Commodore Ute
    Thanks m8,
    yer just realised i put it in the wrong section...... a newbies mistake.
    I think the "wheeze" may just be from the pod filter........
    thanks though m8.
     
  4. padrickz88

    padrickz88 Rick =]

    Messages:
    1,555
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Dec 15, 2005
    Location:
    sunshine, melbourne
    Members Ride:
    VN V6, nothing special
    it would be, my gas was backfiring a bit so i put a ****ty pod on so i didnt blow up air box's and it made that wheezing noise on start up (when cold).... but its fixed now so the air box is back on :D
     

Share This Page