Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

No signal to iac valve

Discussion in 'Electrical Wiring / Questions' started by Lando, Oct 21, 2018.

  1. Lando

    Lando New Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Jul 19, 2018
    Location:
    Port Lincoln
    Members Ride:
    Vs clubsport
    have just converted my vs clubby to manual and have a 355 stroker in it with a manual loom and computer from a vn ss . It has a high idle and I’ve found there is no signal or power to my iac valve. Probed at both the connector and pcm. Any idea what to check next ??? Or what powers those wires? Cheers
     
  2. Deuce

    Deuce Super Stock

    Messages:
    2,218
    Likes Received:
    637
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Feb 5, 2012
    Location:
    Meremere Dragway (as often as possible)
    Members Ride:
    '94 VR SS V8
    What intake mani you use? Any need to mod wiring?
    Did IAC work previously or is it new since the swap?
     
  3. delcowizzid

    delcowizzid on holiday

    Messages:
    6,891
    Likes Received:
    361
    Trophy Points:
    83
    Joined:
    Jul 8, 2008
    Location:
    NZ
    Members Ride:
    в∞ѕтεכ √&
    One pair makes it step in the other pair make it step out .do you have both constant 12v feeds to the eco and the pink switched 12v and both earths from the engine loom attached on the engine in separate places
     
  4. Lando

    Lando New Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Jul 19, 2018
    Location:
    Port Lincoln
    Members Ride:
    Vs clubsport
    I’ll check the power supply tomorrow. I thought that seeing as though the car runs that it would have to have power to the ecu
     
  5. delcowizzid

    delcowizzid on holiday

    Messages:
    6,891
    Likes Received:
    361
    Trophy Points:
    83
    Joined:
    Jul 8, 2008
    Location:
    NZ
    Members Ride:
    в∞ѕтεכ √&
    Do you have a check engine light thats working .if it's in limp home mode the iac might not work
     
  6. Lando

    Lando New Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Jul 19, 2018
    Location:
    Port Lincoln
    Members Ride:
    Vs clubsport
    I have both constant power feeds and the ignition power. Engine isn’t in limp home as it drives fine just high idle
     
  7. delcowizzid

    delcowizzid on holiday

    Messages:
    6,891
    Likes Received:
    361
    Trophy Points:
    83
    Joined:
    Jul 8, 2008
    Location:
    NZ
    Members Ride:
    в∞ѕтεכ √&
    Obviously a custom tune in it
     
  8. Lando

    Lando New Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Jul 19, 2018
    Location:
    Port Lincoln
    Members Ride:
    Vs clubsport
    What makes you say it’s a custom tune? Wouldn’t the 2 signal wires to the iac have power when operating the valve. ? Perhaps a dodgy loom?
     
  9. delcowizzid

    delcowizzid on holiday

    Messages:
    6,891
    Likes Received:
    361
    Trophy Points:
    83
    Joined:
    Jul 8, 2008
    Location:
    NZ
    Members Ride:
    в∞ѕтεכ √&
    355 stroker won't run to well on a stock vn ecu
     
  10. Lando

    Lando New Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Jul 19, 2018
    Location:
    Port Lincoln
    Members Ride:
    Vs clubsport
    Yes I know it’s been tuned but that doesn’t explain why there is no power to the iac or do tuners sometimes turn that off
     
  11. delcowizzid

    delcowizzid on holiday

    Messages:
    6,891
    Likes Received:
    361
    Trophy Points:
    83
    Joined:
    Jul 8, 2008
    Location:
    NZ
    Members Ride:
    в∞ѕтεכ √&
    Was the tune made for the 808 vn ecu or did you swap it out of your auto ecu
     
  12. Lando

    Lando New Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Jul 19, 2018
    Location:
    Port Lincoln
    Members Ride:
    Vs clubsport
    Engine came with wiring loom and the ecu already tuned. Thinking I might just get a haltech ecu or another type of after market computer so it can be tuned properly as in south Australia its to hard to find a tuner that does the original computers
     

Share This Page