Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Low beams not working

Discussion in 'VZ Holden Commodore (2004 - 2006)' started by Holden vz, Jun 3, 2013.

  1. Holden vz

    Holden vz New Member

    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jan 17, 2013
    Location:
    melbourne
    Members Ride:
    Ve Berlins
    Hi there
    I have noticed that my low beam is not working both the bulbs are h9 and are new bulbs in after market headlights I've checked the relay and I cant hear a clicking sound but when I change it over it doesn't work with a different relay the fuses under the bonnet are new and I have recently installed fog lights in the car and tap into the brown cable at the end of the loom connecting to the headlight which is the high beam cable.

    if anyone has any suggestion's or knows that I did something wrong please help me out, cheers :)
     
  2. MYVESSV8

    MYVESSV8 Well-Known Member

    Messages:
    2,826
    Likes Received:
    193
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Nov 28, 2009
    Location:
    Brisbane/GoldCoast
    Members Ride:
    VE 6LT M6
    negative switching, slightly different setup, could be something to do with those fogs you fitted
     
  3. mattathm

    mattathm Member

    Messages:
    136
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Aug 12, 2012
    Location:
    NZ
    Members Ride:
    VT SS
    have you replaced the bulbs... just saying...?
     
  4. franklinfrog

    franklinfrog Member

    Messages:
    581
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Oct 6, 2009
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VY SS Wagon 5.7 Auto Wikid Postie Bike
    Check all your fuses again, not just low beam ones. Are your high beam fuses ok? Cause it sounds like you're putting a lot more power through them than they're designed to take, so they might be blowing.
    Take globes out of foggies, try then.
    Just tinker around with different settings and fuses and bulbs etc. Somewhere the power is not getting through, got a test lamp? Track down where the power stops......
     
  5. Holden vz

    Holden vz New Member

    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jan 17, 2013
    Location:
    melbourne
    Members Ride:
    Ve Berlins
    I checked everything and changed the bulbs, have been driving around with the fog lights on for weeks now
     

Share This Page