Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Audio mismatch

VERYVECOMMY

New Member
Joined
Sep 7, 2020
Messages
6
Reaction score
0
Points
1
Age
35
Location
3056
Members Ride
VE Commodore International MY2010
I have a VE international 2010. I recently replaced the front face and kep the original head unit. I can’t find a way to pass the vehicle mismatch. Is there anyway I can override this?

more is the only option to have the old unit and new facesent to an audio specialist for recoding?
 

Fu Manchu

Well-Known Member
Joined
Mar 18, 2006
Messages
5,698
Reaction score
3,118
Points
113
Location
WA.
Members Ride
Slug powered VZ, Cross 8 VZ, VE Calais & ya mum.
The facia can be disassembled and you can swap the board over to the new facia.

I did a disassembly thread on a series 2 facia. Similar process with series 1.
 

VERYVECOMMY

New Member
Joined
Sep 7, 2020
Messages
6
Reaction score
0
Points
1
Age
35
Location
3056
Members Ride
VE Commodore International MY2010
You know I tried this and I think I might’ve fudged something up along the way.

I’m considering replacing all with a new head unit with iPhone connectivity and touchscreen display.

many chance you know any particular options that fit the VE well and are dummy proof for installation?
 

Fu Manchu

Well-Known Member
Joined
Mar 18, 2006
Messages
5,698
Reaction score
3,118
Points
113
Location
WA.
Members Ride
Slug powered VZ, Cross 8 VZ, VE Calais & ya mum.
You can’t mess up the facia. You put the mother board from the original in the new facia. You have new dials, buttons, screen, but the workings are still matched.

Otherwise a Tech2 device can VIN match the replacement.


A smart move to go aftermarket. You’ll bring far more to the car than anything else by including phone connectivity.

You need to retro fit a series one arrangement. Top vents, the top panel, the dash spears and the centre trim panel. Then you can get the Aerpro hvac facia adaptor and the headunit of your choice. Harness adaptors make it all plug and play.
Make sure you get either dual zone or single zone climate control to suit your model.
autoinstruct.com have a “how to” to convert series 1 to series 2, so it’s a reverse of that to retro fit. Series 2 is now the clunky outdated and almost non upgradable entrainment system. Series 1 is now blessed.
 

VERYVECOMMY

New Member
Joined
Sep 7, 2020
Messages
6
Reaction score
0
Points
1
Age
35
Location
3056
Members Ride
VE Commodore International MY2010
You can’t mess up the facia. You put the mother board from the original in the new facia. You have new dials, buttons, screen, but the workings are still matched.

Otherwise a Tech2 device can VIN match the replacement.


A smart move to go aftermarket. You’ll bring far more to the car than anything else by including phone connectivity.

You need to retro fit a series one arrangement. Top vents, the top panel, the dash spears and the centre trim panel. Then you can get the Aerpro hvac facia adaptor and the headunit of your choice. Harness adaptors make it all plug and play.
Make sure you get either dual zone or single zone climate control to suit your model.
autoinstruct.com have a “how to” to convert series 1 to series 2, so it’s a reverse of that to retro fit. Series 2 is now the clunky outdated and almost non upgradable entrainment system. Series 1 is now blessed.
Wow, that’s a very thorough response mate thanks. I’m located in Melbourne. Do you know any companies that do this type of work at a reasonable price?
 

Fu Manchu

Well-Known Member
Joined
Mar 18, 2006
Messages
5,698
Reaction score
3,118
Points
113
Location
WA.
Members Ride
Slug powered VZ, Cross 8 VZ, VE Calais & ya mum.
You will only find someone to reflash the facia. Go to Holden. Or ring around to find a garage with the software to do it.
 
Top